free web templates

Buurtbus Boskoop Lijn 728

Update december 2020

Tijdens de nieuwe lockdown blijft Lijn 728 rijden!

Doordat bus 6487 de afgelopen maanden volledig is aangepast en TNO goedgekeurd, is stoppen met rijden niet meer nodig tijdens de verscherpte maatregelen van december.

Veiligheid voor onze vrijwillige chauffeurs en u als passagier staan voorop. Dat komt op dit moment niet in gevaar. 

Website van Arriva.

 Update 18 november 

Vanaf maandag 30 november starten we de bekende dienstregeling weer op. Arriva heeft groen licht gekregen en alle 7 buurtbussen uit de regio mogen de weg weer op als de goedgekeurde aanpassingen zijn aangebracht.

De buurtbus van lijn 728 is hiervoor wel behoorlijk verbouwd.
De belangrijkste veranderingen: 
-Er zijn glazen schermen aangebracht tussen het chauffeursgedeelte en het passagiersgedeelte. Hiervoor is veiligheidsglas gebruikt dat speciaal hiervoor op maat is gemaakt. 
-Het pin apparaat is verplaatst.
-Een van de grootste aanpassingen is het ventilatiesysteem. Dat is helemaal aangepast zodat alle luchtstromen nu direct het voertuig weer verlaten na eerst gefilterd te zijn bij het aanzuigen. Deze ventilatie staat tijdens de dienst nu ook altijd aan. Ook tijdens tussenstops. 
-Verder zijn er ontsmettingsmiddelen en dispencers aangebracht.

Deze aanpassingen zijn nodig om de kans op besmettingen met Covid-19 te minimaliseren. Zowel voor u als passagiers, als voor al onze vrijwillige chauffeurs. 

Hoe dan ook, wij zijn blij dat we de dienstregeling weer kunnen opstarten.

Website van Arriva.

Update Oktober 2020

Het opstarten van alle 7 buurtbussen in onze regio  begint in zicht te komen. De bussen worden op dit moment aangepast met kuchschermen, pinapparaat wordt verplaatst en er komen extra handdispencers en andere hulpmiddelen. 

Grootste probleem is nog de ventilatie in specifiek de kleinere Buurtbus, hier zijn aanpassingen voor bedacht en die worden nu getest door TNO en RDW. Als daarvandaan goedkeuring komt zullen ook alle ventilatiesystemen worden aangepast, en daarna kan de dienstregeling weer veilig worden opgestart.

Alle grote bussen van Arriva hebben een ander ventilatiesysteem, en die systemen zijn wel geschikt. Die rijden mede hierdoor al enkele maanden rond.
In een buurtbus wordt alle lucht van oudsher rondgepompt in plaats van doorgevoerd van buiten naar binnen. Nu het Covid-19 virus rondwaart is dat onwenselijk en vereist dat dus een heel ander systeem. Zodra de testen laten zien dat het nieuwe systeem veilig is kunnen we de weg weer op met onze enthousiaste vrijwilligers achter het stuur, en u als passagier met mondkapje in de bus.

Website van Arriva met nieuws over de genomen maatregelen.

Update augustus 2020

Landelijk is het openbaar vervoer intussen weer voor het grootste deel operationeel. Voor Buurtbussen geldt dat nog niet. Omdat Buurtbussen bestuurd worden door vrijwilligers en omdat het voertuigen zijn op klein rijbewijs B, zijn er extra problemen bij het veilig opstarten van de bestaande dienstregelingen.

Zodra er zekerheid is melden we op deze website dat we weer volgens de dienstregeling kunnen gaan rijden. Die zekerheid is er nu nog niet. 


Website van Arriva met nieuws over de genomen maatregelen.

17 Maart 2020 - ?

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen tegen het     COVID-19 virus heeft Arriva alle regio's met een Buurtbus opgedragen te stoppen met de dienstregeling.

Wij volgen deze richtlijn en stoppen tijdelijk met de ritten die we elke week verzorgen. Zodra de situatie landelijk weer onder controle is zullen we onze dienstregeling voortzetten. Houdt daarbij deze pagina in de gaten.

Website van Arriva met nieuws over de genomen maatregelen.

Februari 2020


-Afsluiting Hefbrug op 2 en 3 mei.

-Hinder tijdens onderhoud vanaf 12 juli tot 20 augustus (onder voorbehoud).
Klik voor Actuele Verkeersinformatie Z-H

Zomer 2020 zal er opnieuw onderhoud worden uitgevoerd aan de Boskoopse Hefbrug. Op een aantal momenten zal de hefbrug moeten worden afgesloten. Dit zorgt voor overlast bij passagiers. De dienstregeling en de route zullen dan tijdelijk moeten worden aangepast. 

De Provincie Zuid-Holland heeft zijn best gedaan om de overlast te beperken. Lees eventueel de brief hierover van gedeputeerde Floor Vermeulen:

Klik hier voor PDF met brief

Juli 2019

Vanaf zaterdag 21 juli rijden we een extra dienst op zaterdagochtend. Deze dienst stopt om 12:40 uur, in de middag rijden we dus niet.

Doel van deze extra rit op zaterdag is om u als gebruiker van de Buurtbus de gelegenheid te geven op zaterdagochtend naar de markt in ons gezellige centrum te gaan. Andere inkopen doen in één van de supermarkten op de route kan natuurlijk ook. 

Januari 2019

Vanaf januari 2019 is de prijs voor een rit met de buurtbus € 1,30 per losse rit.

Meer informatie op de website van Arriva: 

https://www.arriva.nl/consumenten/abonnementen-kaartjes/etickets-kaartjes.htm

© Copyright Stichting Buurtvervoer Boskoop en Arriva