Buurtbus Boskoop Lijn 728

Kleine Aanpassing Route in 2023 (Archief)

Vanaf maandag 9 januari 2023 rijden we een route met een kleine wijziging in vergelijking met 2022.

Waterrijk

Als we vertrekken vanaf Station Boskoop Parklaan gaan we voortaan eerst naar Floravita om daarna rechtsaf te gaan de Boezemlaan op. Vanuit de Boezemlaan gaan we de Perengaarde op in de nieuwe woonwijk '' Waterrijk". 

© Impressio Communicatie

Medisch Centrum

Na de Perengaarde volgen we de nieuwe weg linksaf naar Immanuelschool en die halte is ook vlakbij het nieuwe medisch centrum.
Hierna gaan we rechtdoor over de rotonde naar de winkels op het Gouweplein. Halte Centrum Noord. Hier pakken we de bekende route weer op. 


Renovatie Rotonde Zijde Afgerond (Archief)

Tussen 11 t/m 29 juli is de rotonde aan het torenpad gerenoveerd. 
Tijdens deze renovatiewerkzaamheden reden wij tijdelijk een iets andere route.

Renovatie Rotonde

Tijdens de renovatie mag de Buurtbus gebruik maken van de hulpdienstendoorgang 'Zijde - Voorofscheweg', tegenover het verzamelgebouw 'Woonforte'. Met deze doorsteek heeft de buurtbus in twee richtingen een verbinding tusen de Zijde en de Boomgaard.

© Impressio Communicatie

Vanaf station Parklaan

zal na de halte 'Floravita' rechtdoor de Boezemlaan worden vervolgd om via de Perengaarde en Brederodepeer op de Boomgaard uit te komen. Daarna wordt via de genoemde doorsteek de Zijde weer bereikt.

Komend vanaf Oost over de Hefbrug kan tevens van deze doorsteek gebruik worden gemaakt zodat op de Boomgaard de route weer kan worden vervolgd. 

De Haltes 'Centrum Noord' en 'Gemeentehuis' komen zolang te vervallen.


Boskoop 800

Routewijziging vanaf 10 januari 2022 (Archief)

Vanaf 10 januari 2022 passen we onze route een klein beetje aan. 

-We voegen het ITC-terrein toe na halte Zijde/Roemer.
-Laag Boskoop/Paddegat vervalt. 
-Floravita wordt opgenomen in de route. 

Door middel van de strooifolder links gaan we dit bekend maken de komende maanden. Op deze website passen we de haltes en de tijden aan bij de start van de nieuwe dienstregeling vanaf 10 januari. 

Hieronder ziet u een overzicht met de tijden waarop we in 2022 gaan rijden.


Nieuw Kaartje met tijden

Vanaf zaterdag 30 oktober 2021 rijden we niet meer op de zaterdagochtend (Archief)

Boskoop, 17 september 2021
Het bestuur van Stichting Buurtvervoer heeft besloten te stoppen met het rijden van de dienstregeling van zaterdagochtend. 

Deze extra service is in 2019 ingesteld om tegemoet te komen aan de vraag van gebruikers om op zaterdagmorgen naar de markt en naar de treinstations te kunnen rijden via het OV. 
In de praktijk is echter gebleken dat hier te weinig gebruik van wordt gemaakt. Inmiddels is het dus tijd om te stoppen met deze service. 
De gebruikelijke dienstregeling op doordeweekse dagen is wel een succes en deze blijven we dus met onze enthousiaste vrijwilligers uitvoeren zoals u dat van ons bent gewend.

Update december 2020(Archief)

Tijdens de nieuwe lockdown blijft Lijn 728 rijden!

Doordat bus 6487 de afgelopen maanden volledig is aangepast en TNO goedgekeurd, is stoppen met rijden niet meer nodig tijdens de verscherpte maatregelen van december.

Veiligheid voor onze vrijwillige chauffeurs en u als passagier staan voorop. Dat komt op dit moment niet in gevaar. 

Website van Arriva.

 Update 18 november (Archief)

Vanaf maandag 30 november starten we de bekende dienstregeling weer op. Arriva heeft groen licht gekregen en alle 7 buurtbussen uit de regio mogen de weg weer op als de goedgekeurde aanpassingen zijn aangebracht.

De buurtbus van lijn 728 is hiervoor wel behoorlijk verbouwd.
De belangrijkste veranderingen: 
-Er zijn glazen schermen aangebracht tussen het chauffeursgedeelte en het passagiersgedeelte. Hiervoor is veiligheidsglas gebruikt dat speciaal hiervoor op maat is gemaakt. 
-Het pin apparaat is verplaatst.
-Een van de grootste aanpassingen is het ventilatiesysteem. Dat is helemaal aangepast zodat alle luchtstromen nu direct het voertuig weer verlaten na eerst gefilterd te zijn bij het aanzuigen. Deze ventilatie staat tijdens de dienst nu ook altijd aan. Ook tijdens tussenstops. 
-Verder zijn er ontsmettingsmiddelen en dispencers aangebracht.

Deze aanpassingen zijn nodig om de kans op besmettingen met Covid-19 te minimaliseren. Zowel voor u als passagiers, als voor al onze vrijwillige chauffeurs. 

Hoe dan ook, wij zijn blij dat we de dienstregeling weer kunnen opstarten.

Website van Arriva.

Update Oktober 2020 (Archief)

Het opstarten van alle 7 buurtbussen in onze regio  begint in zicht te komen. De bussen worden op dit moment aangepast met kuchschermen, pinapparaat wordt verplaatst en er komen extra handdispencers en andere hulpmiddelen. 

Grootste probleem is nog de ventilatie in specifiek de kleinere Buurtbus, hier zijn aanpassingen voor bedacht en die worden nu getest door TNO en RDW. Als daarvandaan goedkeuring komt zullen ook alle ventilatiesystemen worden aangepast, en daarna kan de dienstregeling weer veilig worden opgestart.

Alle grote bussen van Arriva hebben een ander ventilatiesysteem, en die systemen zijn wel geschikt. Die rijden mede hierdoor al enkele maanden rond.
In een buurtbus wordt alle lucht van oudsher rondgepompt in plaats van doorgevoerd van buiten naar binnen. Nu het Covid-19 virus rondwaart is dat onwenselijk en vereist dat dus een heel ander systeem. Zodra de testen laten zien dat het nieuwe systeem veilig is kunnen we de weg weer op met onze enthousiaste vrijwilligers achter het stuur, en u als passagier met mondkapje in de bus.

Website van Arriva met nieuws over de genomen maatregelen.

Update augustus 2020 (Archief)

Landelijk is het openbaar vervoer intussen weer voor het grootste deel operationeel. Voor Buurtbussen geldt dat nog niet. Omdat Buurtbussen bestuurd worden door vrijwilligers en omdat het voertuigen zijn op klein rijbewijs B, zijn er extra problemen bij het veilig opstarten van de bestaande dienstregelingen.

Zodra er zekerheid is melden we op deze website dat we weer volgens de dienstregeling kunnen gaan rijden. Die zekerheid is er nu nog niet. 


Website van Arriva met nieuws over de genomen maatregelen.

17 Maart 2020 - ? (Archief)

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen tegen het     COVID-19 virus heeft Arriva alle regio's met een Buurtbus opgedragen te stoppen met de dienstregeling.

Wij volgen deze richtlijn en stoppen tijdelijk met de ritten die we elke week verzorgen. Zodra de situatie landelijk weer onder controle is zullen we onze dienstregeling voortzetten. Houdt daarbij deze pagina in de gaten.

Website van Arriva met nieuws over de genomen maatregelen.

Februari 2020 (Archief)


-Afsluiting Hefbrug op 2 en 3 mei.

-Hinder tijdens onderhoud vanaf 12 juli tot 20 augustus (onder voorbehoud).
Klik voor Actuele Verkeersinformatie Z-H

Zomer 2020 zal er opnieuw onderhoud worden uitgevoerd aan de Boskoopse Hefbrug. Op een aantal momenten zal de hefbrug moeten worden afgesloten. Dit zorgt voor overlast bij passagiers. De dienstregeling en de route zullen dan tijdelijk moeten worden aangepast. 

De Provincie Zuid-Holland heeft zijn best gedaan om de overlast te beperken. Lees eventueel de brief hierover van gedeputeerde Floor Vermeulen:

Klik hier voor PDF met brief

Juli 2019 (Archief)

Vanaf zaterdag 21 juli rijden we een extra dienst op zaterdagochtend. Deze dienst stopt om 12:40 uur, in de middag rijden we dus niet.

Doel van deze extra rit op zaterdag is om u als gebruiker van de Buurtbus de gelegenheid te geven op zaterdagochtend naar de markt in ons gezellige centrum te gaan. Andere inkopen doen in één van de supermarkten op de route kan natuurlijk ook. 

Januari 2019 (Archief)

Vanaf januari 2019 is de prijs voor een rit met de buurtbus € 1,30 per losse rit.

Meer informatie op de website van Arriva: 

https://www.arriva.nl/consumenten/abonnementen-kaartjes/etickets-kaartjes.htm

© Copyright Stichting Buurtvervoer Boskoop en Arriva